A recent job at the RIT Barnes and Noble campus bookstore is a great example of our “Greater than a Handyman” logo.  For many years we have done commercial work for large and small businesses in addition to our residential projects.  This summer the Rochester Institute of Technology reorganized the space at their Barnes and Noble College Bookstore.  We were involved in all aspects of the renovation.   There were a lot of book cases, shelfs and wall racks to move, over 100!  We built new desks, ran new electric services, removed old electric services, finished drywall, painted, installed lots of trim molding, installed a new online pick-up window, as well as installed a new double door.  Project went as scheduled and they are ready for business as they head towards the fall semester!

A new location for the on-line pick-up window required both a window with counter and the installation of a new six-foot double door.  This wooden birch door needed to be stained and finished to match the existing wall units.  We also needed to shorten the wall unit to make room for the window and door.  Some display units were just moved, others were replaced by a different style more suited to the products being displayed here now.

Before

 
 

On the other side of the wall, the removal of a rack and work stations were required to install the door and new pick-up window and counter.

This wall is constructed with 6-inch steel studs and two layers of ¾” drywall on both sides, making the wall over 9” thick.  We also needed to relocate the electrical conduit which ran through the wall.

After

 
 
 

Before

Downstairs

Upstairs

After

Downstairs

Upstairs

On the first floor, the Clinque Cosmetics counter was removed.  Let’s just say if their cosmetics were built like their display cases, you would only need to apply them once in your life!  The demolition of that display was one of the most challenging tasks we were faced with.   All of the Art Supplies, which were moved from the second floor, now occupy the space.  Upstairs, the now empty space, is being repurposed by the university, to be finished at a later date.

Before

 

After